Házhozszállítás az ország egész területén!
Hommblog

Tudnivalók a rugós matracokról

2022.05.20 10:00
Tudnivalók a rugós matracokról

A megfelelő, pihentető alvás elengedhetetlen hozzávalója egy jól megválasztott, testünk alakjához idomuló és komfortos ágymatrac. A hideghab matracokról már ejtettünk szót, ismertettük azok előnyeit és kialakításukat, most a rugós matracokon a sor! Nézzük is meg őket!

 

A rugós technológiával kialakított matracok a mai viszonylatban már némileg elavultnak számítanak a piacon, hiszen újabbnál újabb variációk jelennek meg évről-évre, viszont mégis rengetegen esküsznek rájuk, hiszen képes évtizedekig kiszolgálni tulajdonosát és a “rugózó” matracos érzést semmiért nem váltanák le a habmatracok nyújtotta komfortra.

A bonellrugós matracok:

A bonellrugós matracok már az 1800-as évek végén megjelentek, de csak az 1900-as évek elején terjedt el, hazánkban a szocializmus időszakában élte “virágkorát”. A kerek, homokóra alakú, bonellrugós típusok ma már némileg elavultnak számítanak a piacon, de kényelmi funkciójukat tekintve kétségkívül tökéletes a hagyományokat kedvelők számára, hű rajongóik biztosan nem cserélnék le más típusra, ezért téged se tántorítson el, ha ilyenre vágysz!

Ezen matracok esetében acél rugók vannak összefűzve egymással, s keresztben egy kör alakú spirál kapcsolja össze egy egységes rendszerré, rugós vázzá őket. Egy átlagos méretű, kétszemélyes bonellrugós matrac kb.  300 rugót tartalmaz. Ebből adódóan a bonellrugós variációk legnagyobb előnye a masszivitás. Hátránya, hogy a rugók összekapcsolása azt eredményezi, hogy ha a matrac egyik fele terhelést kap, a másik “hullámozni” fog. A bonell-rugós matrac szélső részei általában keményebbek, mint a matrac közepe.

A táskarugós matracok:

A rugós matracok közül a táskarugós, vagy más néven zsákrugós/Marshall-rugós variációk, amelyek a rugós matrac gyártásának csúcsán állnak. Ezen típusok esetében a rugók önállóan, zsákokba varrva helyezkednek el, nincsenek egymással összefűzve. Számuk jóval nagyobb, mint borellrugós társaik esetében. A szeparált rugóknak köszönhetően nem alakul ki a sokakat zavaró “hullámzó” érzés sem, amikor megfordulnánk matracunkon. A táskarugók egyénileg, pontszerűen mozognak, azonnal reagálva a test mozgására és alakjára.

A táskarugós rendszer remekül alkalmazkodik a gerinc, vállak és csípő vonalához, eloszlatja a test által keltett nyomást és tökéletes alátámasztást biztosít, így lehetővé téve az igazán kényelmes alvást. 


Ha Te is a kényelem híve vagy, akkor válaszd a Hommbutor.hu utánozhatatlan kínálatát, amely minőségi matracok széles választékával biztosítja számodra a pihentető és komfortos alvás érzetét. Amennyiben kérdésed lenne a termékekkel kapcsolatban, kollégáink hétfőtől szombatig 09:00 és 19:00 között rendelkezésedre állnak telefonon is, a +3699506040-es telefonszámon, vagy a segitunk@hommbutor.hu e-mail címen.