Házhozszállítás az ország egész területén!

Matracok és ágyrácsok

A megfelelő mennyiségű és a jó minőségű alváshoz fontos a legjobb matracok és ágyrácsok kiválasztása. Ez ugyanis elősegíti azt, hogy napközben kipihentebb legyél, jobban koncentrálhass és a maximumot nyújthasd. Azonban nem mindenkinek ugyanazok a preferenciái egy-egy ágybetéttel kapcsolatban, ezért úgy alakítottuk ki termékkínálatunkat, hogy egyszerre több típussal találkozhass a matracok és ágyrácsok termékkategóriákban. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mi alapján érdemes matracot választanod, és emellett miért fontosak a minőségi ágyrácsok. 

Tényezők, amiket fontos figyelembe venni egy matrac kiválasztásánál

A matracok és ágyrácsok kiválasztása során érdemes már előre átgondolnod, hogy miket tartasz fontosnak alvás közben, és ennek megfelelően ajánlott választanod. Milyen tényezőket érdemes figyelembe venned?

Keménység

A matracok különböző keménységű változatokban kaphatóak, a puhától az extra keményig. A hideghab ágybetétek puhábbak, míg a rugós matracok masszívabbak, amik különféle érzetet adnak alvás közben. A matracok és ágyrácsok között a személyes preferenciáid és az alvási pozícióid alapján válogass az optimális kényelem elérésének érdekében.

Mozgalmasak az éjszakáid?

Nemcsak eltérő anyagokból készülhetnek, hanem szerkezeti kialakításuk is más lehet, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes megoldást. A memóriahab és a latex matracok jellemzően a mozgásátvitel minimalizálásában jeleskednek, így nem probléma, ha sokat mocorogsz álmodban.

A habmatracok egy különleges erősítést kaptak, hogy élettartamuk minél hosszabb lehessen. Ez a fejnél kezdődik, majd a váll, a csípő, a térd és a könyök vonalánál is kap egy erősítést.

A hőmérséklet szabályozása

Emellett egyes ágybetétek hűtőrétegeket is tartalmaznak a testhőmérséklet szabályozására. Ha izzadós vagy túlmelegedésre hajlamos vagy éjjelente, akkor mindenképpen érdemes megfontolnod ezt a megoldást. Az alapanyagba beépített mikrokapszulákkal ellátott hűsítő hatás felel ugyanis azért, hogy ne hevülj túl, így nyugodtabbá válhatnak az éjszakáid. Az ilyen matracok emellett nagyfokú hőtartó képességgel is rendelkeznek.

Kiegészítő lehetőségek

Több kiegészítő terméket is megtalálhatsz nálunk, mint például a vízzáró matracvédőt vagy a fedőmatracokat.

Az ágyrácsok szerepe

A matracok és ágyrácsok párosa nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy tökéletes kényelemben részesülhess az alvás során. Az ágyrácsok sokszor nem kapnak akkora figyelmet, mégis ajánlott ebből is a jó minőségűt választani. Ez ugyanis alátámasztást biztosít a matrac számára, ami közvetlenül befolyásolja az alvás általános élményét és minőségét.

Termékeink között háromféle méretben találhatod meg az ágyrácsokat, melyek mindegyike falaprugós és állítható keménységű derékrésszel került kialakításra. Az ágyrácsok megfelelnek a szabványoknak, és 80x200 cm, 90x200 cm és 140x200 cm méretekben kaphatóak. 

Ezek után már te is magabiztosabban dönthetsz a számodra tökéletes darabok megvásárlásáról. Válogass a HOMM Bútor kínálatából!