Kategóriák
Termékajánló

Pályázatok

KapacitásbőviTő beruházás a Varkoly Fiai Kft.-nél"

A Varkoly Fiai Bútoripari Kft. encsi telephelyén 1 db N100 CNC megmunkáló központot és 1db PREMIUMCUT 1620 CV kárpitosipari szövetszabász gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 40 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Varkoly Zoltán 1998-ban egyéni vállalkozóként kezdte meg tevékenységét bútorkereskedőként. A Európa Bútorház '98 Kft 2002-ben került megalapításra, Sopron egyik legforgalmasabb útján. A társaság neve 2016-ban Varkoly Fiai Bútoripari Kft.-re változott. Jelen projekt keretében 31.09 TEÁOR számú egyéb bútor gyártói tevékenységét fejlesztette.

A társaság elérni kívánt célja, a termelés során jelentkező szűk keresztmetszet áthidalása. Ezen munkafolyamatok a szövetszabászat, valamint a szabálytalan formájú bútorlapok előállítása. A Varkoly Fiai Kft. ennek érdekében valósította meg technológiai fejlesztését, melynek segítségével jelentős lépést tud tenni a versenyképességének, valamint piaci részesedésének növelése érdekében.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy N100 CNC megmunkáló központot, mely segítségével milliméter pontossággal képes a társaság furatozni a lapalkatrészeket, kézi megmunkálással az efféle pontosság nehezen közelíthető meg. A gép számítógéppel készített rajzok alapján dolgozik, mely így jelentős mértékben megkönnyíti az egyes sorozatgyártott elemek legyártását is. A társaság felsőmaró gép megvásárlásával bővítette termékpalettáját. A PREMIUMCUT 1620 CV kárpitosipari szövetszabász gép CNC vezérelt, mely műszaki adottságainak köszönhetően hozzávetőlegesen 10 szövetszabász munkáját képes azonos idő alatt elvégezni, a számítógép általi vezérlésnek köszönhetően pedig mindezt elhanyagolható hibaszázalékkal. Működtetéséhez 1-2 fő szükségeltetik, az így felszabaduló élő munkaerő tehát egyéb munkafolyamatok ellátására csoportosítható. A gépek által kínált pontosságnak köszönhetően, nő a vevői elégedettség, az elért minőségnek köszönhetően pedig közvetetten bővül a társaság vevőköre.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 40 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.hommbutor.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Elérhetőségeink: telefonszámunk: titkarsag@hommbutor.hu, 003630 378 55 67

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-01751

Befejezés időpontja: 2018.11.30.; Támogatás aránya: 47%

A támogatás összege: 39 999 999,- Ft

 

 

•A kedvezményezett neve:
Varkoly Fiai Bútoripari Korlátolt Felelősségű Társaság
• A projekt címe:
Technológiai-, és hatékonyság-fejlesztés a Varkoly Fiai Kft-nél
• A szerződött támogatás összege:
37 784 090 Ft
• A támogatás mértéke:
70%
• A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében beszerzésre kerültek a következő eszközök:
1 db kompresszor, 1 db vákuumdaru, 10 db emelőasztal,
7 db ipari varrógép, 1 db táblafelosztó.
• A projekt tervezett befejezési dátuma:
2018. 01. 31.
• Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.2-15-2015-02109
BEFEKTETÉS A JÖVŐBEEurópai RegionálisFejlesztési Alap

Webáruház készítés