Házhozszállítás az ország egész területén!
Hommblog

Hogyan válassz széket az étkezőbe?

2022.06.24 10:00
Hogyan válassz széket az étkezőbe?

Ha a tökéletes étkezőasztalt kiválasztottad otthonodba és már csak a mellé illő étkezőszék szett hiányzik, de tanácstalan vagy és nem tudod milyen szempontokat vegyél figyelembe a megfelelő ülőalkalmatosság kiválasztásánál, akkor tarts velünk mai blog cikkünkben, ahol néhány tippel gazdagodhatsz, ha éppen szék vásárlásán töröd a fejed.

Bizonyára számodra is elengedhetetlen, hogy teljes kényelemben és nyugalomban fogyaszd el napi étkezéseid, hiszen egy jó hangulatban indított reggel például rányomhatja bélyegét az egész napodra is. Ehhez elengedhetetlen szerepet játszik a megfelelő konyhai környezet, beleértve az étkezőasztalt, étkezőszékeket, konyhabútort, tálalót, sőt, még a Téged körülvevő dekorációkat is.

Az asztalokhoz hasonlóan itt is érdemes a helyiség felmérésével kezdeni. Amennyiben étkezőasztalod már van és ahhoz vásárolsz székeket, az is egy jó kiindulási pont, hiszen van mihez viszonyítanod mind magasságban és szélességben is.

Gondold át a kihasználtságot és a méreteket!

Talán egyértelmű lehet, hogy az étkezőszéket mire használod, de mégis érdemes lehet végiggondolni, hogy csupán étkezéshez veszed-e igénybe, vagy a munka és egyéb teendőid végett is a kelleténél többet ülnél rajta? Ilyen esetben érdemesebb egy párnázott, étkezőfotelt beszerezned, hogy órákon át tartó munka, vagy tanulás során is élvezni tudd a kényelmét. A méretekre is érdemes hangsúlyt fektetni és meghatározni a számodra legideálisabb ülésmélységet, ülésszélességet -és magasságot. 

Ergonómiai szempontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni az étkezőszékek kiválasztása esetén. Az ülőfelület az asztal lapjához képest kb. 30 cm-re kell, hogy elhelyezkedjen. Ezenfelül a háttámla magassága és annak kialakítása szintén számít, hiszen a magas háttámla nem feltétlenül lesz kényelmes, még akkor sem, ha tartja a fejünk és gerincünk, ezért érdemes ellenőrizni annak dőlésszögét és az anyag típusát.

 

Amennyiben konyhaszigettel rendelkezel otthonodban és tényleg csak az étkezések alkalmával időzöl szinte a konyhában, akkor célszerű lehet számodra, ha a bárszékek vásárlását veszed fontolóra, hiszen előnyös kialakításuknak hála, kis helyet foglalnak és nagyon mutatósak is egyben. Hosszú távon, több órán keresztüli használata azonban átgondolandó, hiszen a testtartásnak nem túl ideális.

Kicsi a hely a konyhában?

Van megoldás! Kicsi helyre egyszerűen kis bútorok kellenek! Az étkezőszékek átlagos szélessége 45-55 cm között van, ez azonban egy 1m x 1m-es, vagy annál kisebb asztal esetében már okozhat kényelmetlenséget, helyhiányt, hiszen a székek között is nagy eséllyel 10-15 cm helyet hagyunk, hogy egymás mellett komfortosan elférjünk. Ilyen esetben megfontolandó lehet beszerezni egyet az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő étkezőpadokból, hiszen amellett, hogy praktikusak és kis helyet foglalnak, nagyon dizájnosak és egyediek is.

Nagy a hely a konyhában?

Ebben az esetben a bútorok összehangolása egyszerűbb, bátrabban szabadjára engedheted fantáziád. Érdemesebb ilyenkor komfortosabb darabokat beszerezni, amelyek karfával, masszív háttámlával ellátottak.

 

Tekintsd meg a Hommbutor.hu kínálatát online, vagy személyesen hétköznapokon és szombaton 9:00 és 19:00 óra között a Sopron, Győri út 17. szám alatt és győződj meg széles választékunk kiváló minőségéről és tedd próbára étkezőszékeinket és egyéb bútordarabjainkat!