Házhozszállítás az ország egész területén!
Hommblog

Chesapeake Bay hangulatgyertyák - megfizethető luxus otthonodba

Krisztina
2022.11.11 11:06
Chesapeake Bay hangulatgyertyák - megfizethető luxus otthonodba

… vagy akár egy tökéletes ajándék azon szeretteid számára, akik egyensúlyt keresnek a mozgalmas ünnepi szezonban.

Az idei karácsonyi szezontól már elérhetőek nálunk az amerikai Chesapeake Bay márka "Test és szellem" kollekciójának különleges illatgyertyái is. A 10 féle, természet ihlette illatkompozíció, 4 féle méretű, a szivárvány színeit idéző üvegben vásárolható.

Letisztult minimalista dizájnja az illatokat állítja a középpontba, és megkönnyíti az éberség, az egyensúly, a harmónia érzésének megtalálását.

A prémium szójaviaszból készült gyertyák (mérettől függően) 24-82 órás égési időt biztosítanak, természetes illóolajaik aromaterápiás hatással lehetnek a lélekre és a testre.

A Chesapeake Bay Candle®-t 1994-ben alapította két, Kínából érkezett frissdiplomás fiatal: Mei Xu és David Wang az amerikai Annapolisban, Marylandben. A márkát a lakhelyük környékén található Chesapeake-öböl partvonalának szépsége ihlette. A pár hölgytagja Mei Xu volt aki meglátta az üzleti lehetőséget a 90-es évek amerikai lakberendezési üzleteiben található unalmas, egysíkú gyertyakínálat felfrissítésében az Európában abban az időben divatba jövő színes, illatos gyertyákkal.

A cég rövid idő alatt hatalmas fejlődést produkált: az első, kísérleti darabokat még családi házuk konyhájában, leveses dobozokba öntötték;  mára azonban a világ egyik legnépszerűbb illatgyertya márkájának számítanak. Termékeik nagy része az USÁban található, csúcstechnológiás gyárukban készül, de vannak üzemeik Kínában és Vietnamban is.


A céget 2017-ig vezető Mei Xu ma is nagyon sikeres üzletasszony. Az illatgyertyák iránti elkötelezettsége is töretlen, számos interjúban beszélt az ezzel kapcsolatos gondolatairól:

„Az illatok az emlékek nagy részét képezik. Amikor megérzünk egy illatot, például egy sütőtökös pitét vagy más süteményt, felidézzük az emlékeket, amiken felnőttünk: anya süt egy ünnepre, vagy az első romantikus sétád a feleségeddel.”

“Az emberek nagyon szeretik a gyertyákat, mert sokféleképpen használhatók. Én személy szerint szeretek szórakozni. Örömmel hívom meg barátaimat és üzleti partnereimet házunkba. Képzeld el, hogy megérkezel a házamhoz, és látod a felhajtót száz kis fogadalmi gyertyával megvilágítva az út mindkét oldalán. Úgy érzed magad, mint egy mesében. Boldoggá teszi az embereket, és egy másik világba repíti őket.

És ez még csak a kezdet, illatokkal is lehet díszíteni, ráadásul segítenek ellazulni és kikapcsolódni is. Az asztali dekorációt én mindig egy gyertya középső elemmel javítom. Az est témájához illő színeket választom ki. Így bárki különleges hangulatot hozhat létre, és elcsábíthatja vendégeit.

Milyen jelek utalnak arra, hogy a gyertya kiváló minőségű anyagokból készült?

Számos különböző szempontot kell szem előtt tartani:

  • Illatos gyertyáknál az illatnak erősnek kell lennie, de nem elsöprőnek a gyertyaégetés előtt és közben. Az illatnak illeszkednie kell a színtörténethez és a gyertya adott trendjéhez vagy témájához is.
  • A viasz égése egy másik jó mutatója annak, hogy a gyertya kiváló minőségű anyagokból készült-e. A viasznak egyenletesen kell égnie, és teljesen el kell fogynia, amikor a gyertya elég. Simának és egyenletesnek kell maradnia, miközben ég.
  • A kanóc tekintetében a láng magassága nem lehet túl nagy. A kanóc nem hagyhatja, hogy a szén összegyűljön a végén. Amikor a láng kialszik, gyorsan kell kialudnia, és nem füstölhet túl sokáig.

Még ha szűkös is a költségvetésed, egy Chesapeake Bay gyertya megfizethető luxuscikk a számodra.

Gyere be soproni bútoráruházunkba, és “szaglászd” végig mind a 10 féle illatkompozíciót:

1. Igazság és tisztánlátás - tengeri só-zsálya;
2. Béke és csend - jázmin-kasmírfa;
3. Szerelem és szenvedély - grapefruit-mango;
4. Önbizalom és szabadság - tengeri moha-cédrus;
5. Öröm és nevetés - áfonya-dália;
6. Erő és energia - ananász-kókusz;
7. Egyensúly és harmónia - tavirózsa-körte;
8. Ébredés és felfrissülés - citromfű-eukaliptusz;
9. Stabilitás és tisztaság - rózsavíz;
10. Derű és nyugalom - levendula-kakukkfű.

A gyertyák 4 féle kiszereléséről és áraikról tájékozódhatsz weboldalunkon is, ITT.