Házhozszállítás az ország egész területén!
Hommblog

Tippek a megfelelő kanapé kiválasztásához

2022.11.01 10:00
Tippek a megfelelő kanapé kiválasztásához

Egy nappaliban nem feltétlen van szükség szőnyegre, kisasztalra, néhányan azonban pont ezek nélkül nem tudják elképzelni a helyiséget, míg mások boldogulnak szekrénysor nélkül is. A kanapé viszont olyan eleme a nappalinak, ami nem hiányozhat, központi szerepet tölt be. Kikapcsolódunk itt, pihenünk, sorozatozunk vagy éppen csak beszélgetünk a család többi tagjával. Nem egyszerű feladat megtalálni az ideális darabot, így hoztunk néhány szempontot, amelyek segíthetnek a végső döntésben.

A méret

A legelső és legfontosabb keresés előtt, hogy megnézzük, milyen méretű kanapék jöhetnek szóba. Meg kell találni a megfelelő helyet az új ülőgarnitúrának. Érdemes néhány extra centimétert is ráhagyni a méretre, hiszen fontos, hogy elegendő hely legyen majd a kanapé körüli mozgáshoz. 

Az L-alakú ülőgarnitúrák

Ha már megvan az ideális méret, akkor ideje kiválasztani a formát. Az egyik legnépszerűbb az L-alakú sarokkanapé, ami a nappali középpontja lehet. Egy L alakú ülőgarnitúra különösen kényelmes, filmnézős estéknek tökéletes helyszínt biztosíthat. Bútoraink termékenként eltérő elemválasztékkal rendelkeznek, jobbos, illetve balos kivitelben is kérheted őket.

Azur közepes méretű L-alakú sarok ülőgarnitúra

Az U-alakú ágykanapék

A másik legnépszerűbb típus, ami nagyobb családi összejöveteleknek, partiknak nyújthat kiváló helyszínt, de akkor is ideális választás lehet, ha nagy a család, mindenki kényelmesen helyet találhat magának majd! 

Andromeda nagy méretű U-alakú ülőgarnitúra

Az ágykanapék

Ezek a darabok a modern otthonokban már nemcsak egyszerű bútorok, hanem a hálószoba, nappali, de akár a gyerekszoba központi elemeivé is válhatnak! Ha viszonylag kis hely van, ahová kanapét tehetsz, akkor mindenképp ajánljuk ezeket a termékeket, hiszen ezek kisebb helyet foglalnak a fentieknél, de mégis kényelmesek és mutatósak lehetnek. Nem utolsó sorban pedig könnyedén kényelmes fekhellyé alakíthatóak.

Pancho relax kanapé franciaágy

A szín és az anyag

Ezek sem elhanyagolható szempontok, hiszen ízlésünknek és a helyiséghez passzoló anyagot és színt kell választanunk, hogy valóban harmonikus hatást érjünk el. Webáruházunkban elérhetőek szövet, bőr, vagy a legújabb, csupán tiszta víz használatával is kitisztítható anyagok. Színeket illetően is hatalmas a kínálatunk, így biztosan megtalálod a neked tetszőt!